Amastuola Bianco Salento 2016

Naam Amastuola Bianco Salento 2016
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 9,95 € 8,75
Prijs per doos
€ 59,70 € 52,50
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van Fiano en Malvasia.

Zachtgele kleur met een groengrijze gloed. Onderscheidende neus: gelei van kweepeer, verse kwark, amandelen en verse groene bladkruiden. Na enige beluchting ook blanke rozijnen, verse perzik en bloemenhoning.

Zachte smaak en een opvallend origineel karakter. Toegegeven, het referentiekader van dit type wijn (Fiano en/of Malvasia) is gering, maar de combinatie van druiven zorgt voor een verrassend resultaat. Eenmaal in de mond valt de rijpheid op -niet verwonderlijk voor een wijn uit het warme Italiaanse zuiden- maar de wijn is ook gezegend met een koele frisheid. Kundig verpakte zuren in een droog geheel. Ergens in de verte doet dit denken aan een zilte fino sherry.

Hoogst originele en delicate wijn die zowel aan als buiten tafel de gevoelige liefhebber zal fascineren. Combineren met subtiele voorgerechten als heel zacht gegaarde langoustines. Verse, heel even dichtgeschroeide coquilles met een toefje kaviaar. Lauwe artisjok harten.

Drinken: nu - 2020
Serveren: 10º C

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

Privacy- en cookieverklaring