Bernard Schneider Pinot Blanc Alsace AOC 2020

Naam Bernard Schneider Pinot Blanc Alsace AOC 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 11,00 € 9,95
Prijs per doos
€ 66,00 € 59,70
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van 100% Pinot Blanc

Bleekgroen met een schitterende grijs-zilveren gloed. Zo’n kraakvers jaargang Pinot Blanc laat de proever kennis maken met werkelijk alle facetten van de druif: wit/geel fruit als wijngaardperzik en witte bessen maar ook barstensvol florale tonen van de witte roos en een weide vol lentebloesem. Tel daarbij op: aspergenat en een subtiele romigheid (crème fraîche). Er is knap gewaakt voor een (te) overdadig parfum. De Pinot Blanc is van nature geen uitbundig type; de Schneiders hebben er toch een meer dan overtuigende wijn van weten te maken.

Heerlijk rijpe, gulle aanzet zoals te verwachten van een wijn uit dit herkomstgebied. Mond vullend en genereus, maar het blijft bekoorlijk fris. De wijn biedt spanning en reliëf en enig tegenspel (niet te zwaar) is wenselijk. Prima vulling en dito finale! Restsuikergehalte is gering en zeer verantwoord. Kanttekening: de wijnen uit de Alsace zijn minder uitbundig dan een decennium geleden.

Op de eerste plaats natuurlijk een aspergewijn van formaat. Maar veel meer is mogelijk: van gevogelte tot vis en van een rijk gevulde salade (met bijv. gerookte forel) tot een klassiek bereide quiche Lorraine.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring