Gemaakt van 100% Merlot.
Robijnrood met enige transparantie.
Verleidelijk en speels, met zeker ook een serieus accent. Rood en zwart fruit zoals bessen en bramen, maar ook gestoofde aardbei en frambozenconfiture. Tijdens de vinificatie is er geen houtcontact en dat komt de primaire druivenexpressie ten goede.
Lichtvoetige aanzet barstensvol sap; een dergelijke wijn is de belichaming het begrip 'krokante tannines'! Goed gevuld, maar heerlijk elegant en vrolijk stemmend. Noord Italië is wellicht niet de streek waar we als eerste aan denken bij een mono-cépage, maar wat gedijt die druif hier goed! In een streek als Friuli verwacht je een bescheiden alcoholpercentage en dat is hier ook het geval: 13%. Het verlangen naar een volgende slok neemt er wel door toe...
Breed inzetbare eetwijn (lunch/diner): lichtere vleesgerechten (kalf, gevogelte, orgaanvlees als niertjes in een lichte mosterdsaus) of licht gekoeld bij op de huid gebakken vis, pasta's met paddenstoelen of zeevruchten.