Cantina Colli Vicentini Pinot Nero Delle Venezie IGT 2018

Naam Cantina Colli Vicentini Pinot Nero Delle Venezie IGT 2018
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 8,50
Prijs per doos
€ 51,00
Waardering
Aantal dozen

Het is geen echt alternatief voor de goede Pinots uit de Bourgogne, maar toch heeft deze wijn aardig wat van de authentieke Pinot(druif) dat door bourgogne-liefhebbers herkend en gewaardeerd zal worden. Met toegankelijkheid als extra en heerlijk gekoeld in de zomer.

Kenmerkend transparant maar voor pinot toch krachtig. Iets geëvolueerd.Ingetogen expressie, zeer nauwkeurig/zuiver met zwarte kersen met een nootachtige houtinvloed. In alle discretie buitengewoon harmonisch.

De wijn bezit het lichtvoetige van de druif en het rijpe van het lokale klimaat. Gemakkelijk vloeiende materie die vrijwel gewichtloos langs de smaakpapillen lijkt te zweven. De wijn bezit een goed frisheid en de ranke tannines zorgen voor echte rode-wijn-impressie. Er zijn zowel overeenkomsten (elegantie) als contrasten (zon-invloed) met de Bourgogne-Pinots.

Delicate lunch-/eetwijn: sappig, wit vlees (parelhoen) en van het kalf de zwezerik. Op de huid geroosterde/gebakken vis en pasta's met zeevruchten, of gevuld met kaas en groenten.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring