Cantina di Custoza Custoza DOC 2020

Naam Cantina di Custoza Custoza DOC 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 9,25
Prijs per doos
€ 55,50
Waardering
Aantal dozen

De wijngaarden liggen in Custoza, Salionze, onder het Gardameer in Italië. De stokken zijn 20 tot 25 jaar oud. De wijngaarden liggen in een zone die uitgesneden is door een gletsjer of ijskap (Morene) en de bodemsamenstelling bestaat uit dikke klei met veel kalksporen.

Gemaakt van Friulano, Garganega, Riesling Italico, Chardonnay en Trebbiano.

Bleekgele kleur met een witgouden gloed. Overtuigende en verleidelijke, maar bovenal verrassende neus. Wit fruit (peer en witte perzik) voert hier zonder twijfel de boventoon, maar ook bloesem, krijt en natte rots.

Frisse, maar ook volle aanzet, alsof je in een optimaal rijpe druif bijt. Krachtig en smaakintensief, terwijl het geheel uiterst verteerbaar en fris blijft. Lang aanhoudende finale, net niet 100% droog.

Zomers aperitivo, maar verdraagt door zijn concentratie ook behoorlijk wat tegenspel: een gazpacho met gegrilde sardines, verse vijgen met San Daniele ham of een traditionele insalate caprese. Eveneens een evenwichtige partner voor spaghetti aglio et olio.

Drinken: Nu – 2024
Serveren: 11˚

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring