Château Maris Vermentino Pays d'Oc IGP 2019

Naam Château Maris Vermentino Pays d'Oc IGP 2019
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 11,95
Prijs per doos
€ 71,70
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van 100% Vermentino

Twinkelende, witgouden kleur – zeldzame vitaliteit voor een wijn uit dit diepe zuiden van Frankrijk. Fraai geconcentreerde en toch fris blijvende expressie. Rijk aan citrusvruchten: de geraspte schil van de mandarijn, het sap van de limoen en de gele pompelmoes, het kruidige van de muskus, het pikante van mint en het verkwikkende van anijs.

Meteen een confrontatie met een formidabel hoog vin-plaisir-gehalte. Krokant-sappig in de aanzet en dan die unieke combinatie van verkwikking en opulentie. Serieus gestructureerde materie met een uitwaaierende smaakrijkdom en een verrassende finale. Die verrassing zit in het uitzonderlijke aromatische van het trage afscheid dat lang drijft op een weelde van anijs. Zeldzaam genoegen.

Hier zitten veel meer mogelijkheden dan de wijnmaker in al z'n bescheidenheid aangeeft ("It will accompany your mixed salads, poultry or any other white meats"). Denk aan verse, zacht geroosterde coquilles Sint Jacques met een beetje kaviaar of een flintertje truffel, lauwwarme kreeft met dragon of zeewolf met verse venkel.

Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut.

Drinken: nu – 2022
Serveren: 8-10º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring