Devois de Perret Languedoc AOP Blanc 2021

Naam Devois de Perret Languedoc AOP Blanc 2021
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 8,75
Prijs per doos
€ 52,50
Waardering
Aantal dozen

De wijngaarden zijn gelegen in en om Assas (Hérault). De kou uit het noorden kan de streek vrijwel niet bereiken dankzij de beschermende werking van de Cevennen. De enige verkoeling wordt geboden door de Middellandse Zee.

Gemaakt van 50% Vermentino, 30% Grenache Blanc en 20% Roussanne

Opvallend bleke, zachtgele kleur met een zilvergrijze gloed. Zeer uitbundige, uiterst florale neus. Alle drie de druivenrassen zijn van nature vrij uitgesproken; de combinatie van de drie maakt het er niet ingetogener op. Voor een overdaad aan parfum is gewaakt, maar geurig is het zeker. Volop steenfruit, maar ook florale tonen, tropische vruchten en verse vanillemerg. Ook wat zuivel (crème fraîche, verse kwark). Echt uitnodigend.

Dit maakt, zoals verwacht, een heel overtuigende entree in de mond. Nadat deze trilogie van druiven beslag heeft genomen van de mond, lijkt zij niet voornemens de mond weer te verlaten… De wijn is gezegend met een natuurlijke opulentie. Degelijke smaakconcentratie; haast een smaakexplosie. De zuurgraad is vrij gering, maar dat past goed bij het type wijn. Gastronomisch zeer de moeite waard, mede door de ragfijne bitters in de finale.

Gevogeltewijn bij uitstek. Maar ook wat uitgesprokener smaken uit met name de Oosterse keuken, zullen een heel dankbare tafelgenoot van deze Devois de Perret vormen. Denk aan een kruidige curry of gerechten met een goed contrast tussen zout/pikant en zoetere elementen.

Kaas: Zachte kazen, rookkazen, kruidenkaas, Munster, Chaumes, Reblochon, Le Brin, Tourrée de l’Aubier, Boursin, Carré de l’Est.

Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 10-12°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring