Domaine de Cauvy Faugères 2015

Naam Domaine de Cauvy Faugères 2015
Besteleenheid 1 (0 )
Prijs per
€ 8,95
Prijs per doos
€ 0,00
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van Mourvèdre, Carignan, Syrah en Grenache.

Transparant robijnrood, maar toch krachtig en verschaft de wijn toch een zekere nobelheid. Vergelijkbaar met een superrijke Pinot Noir.

In het boeket is er meteen sprake van de door de kleur aangekondigde fijnheid. Bloemen, vruchten en mineraliteit. Fijne roostergeuren, houtteer en laurier. Heerlijke zuivere en ongeforceerde expressie.

Zachte smaak verraadt verfijning en smaakkracht. De satijnen textuur idem. Verleidelijke en zeldzame “body” die verkwikking en plezier biedt. En zodoende wordt de wijn getekend door eenvoud, puurheid, verkwikking en voor een wijn uit het zuiden, een bewonderenswaardige lichtvoetigheid. Ook is er sprake van een aanhoudende lengte en de wijn laat een heerlijke afdronk achter.

Goed verteerbare, uiterst smakelijke eetwijn die zowel orgaan- als blank vlees (“vrij”) gevogelte, kalf, vleugelwild, heel jong wildzwijn (marcassin) en op de huid gebakken vis voortreffelijk zal begeleiden.

Drinken: nu - 2020
Serveren: 16-18º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

Privacy- en cookieverklaring