Domaine de Coussan Rouge Côtes de Thongue 2018

Naam Domaine de Coussan Rouge Côtes de Thongue 2018
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 11,50
Prijs per doos
€ 69,00
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van twee delen Syrah en één deel Grenache Noir.

Purperpaars, dé kleur voor een jonge wijn van deze druiven. Enige mate van transparantie door de Grenache.

De voor de Languedoc zo kenmerkende geur van garrigues ontbreekt hier zeker niet: kruidige neus met volop tijm, rozemarijn en laurier. Maar ook rijp, zoet ruikend fruit. Zwarte bessen, bramen en confiture van frambozen. Fractie drop en zoethout. Verleidelijke en uitnodigende neus

Opvallend zachte aanzet, heerlijk rijp en genereus. Dankzij de rijpheid van het fruit en de geringe zuurgraad is het wat je noemt 'een mond vol wijn'. Grote dosis sap. De wijn biedt volop reliëf, maar van straffe, harde tannines is geen sprake.

Ter inspiratie keken we op de menukaart van Bistrot Café des Allées, een pretentieloze, maar goede zaak in de driehoek Faugères, Béziers en Pézenas. Wat te denken van ‘entrecôte a la plancha’, ‘magret de canard’ of een ‘Burger Occitan’ (klassieke hamburger met cheddar, courgette, pepers en ui).


De Thongue, een klein riviertje in de Languedoc, stroomt vredig langs de eerste uitlopers van de Cévennen naar de Middellandse Zee. In de loop der jaren zijn er wijnvelden tot ontwikkeling gekomen die volop profiteren van het Middellandse Zeeklimaat.

Als eerbetoon aan de rivier en haar vruchtbare oevers hebben de wijnbouwers besloten om het grootste deel van hun productie « vins de Pays des Côtes de Thongue » te noemen. De wijngaarden strekken zich uit van de 14 dorpen ten westen van Pézenas tot aan de rand van Béziers. Kenmerkend voor de wijnen van de Côtes de Thongue is de frisheid en de concentratie van smaken.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring