Domaine de la Croix Irrésistible rosé Côtes de Provence AOC 2020

Naam Domaine de la Croix Irrésistible rosé Côtes de Provence AOC 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 14,50
Prijs per doos
€ 87,00
Waardering
Aantal dozen

De naam van de wijn is bepaald niet uit de lucht gegrepen, want onweerstaanbaar, dat is ie absoluut!

De wijngaarden zijn rondom het domein gesitueerd en profiteren van de nabijheid van de Middellandse Zee. Hemelsbreed bedraagt de afstand tot de zee nog geen kilometer en het vele water heeft een temperende werking op de temperatuur in de wijngaarden.

Gemaakt van Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon, Tibouren en de witte druif Rolle.

Het gros van de druiven wordt er handmatig geplukt en alle percelen worden bewerkt volgens de zogenaamde ‘lutte raisonnée’, een duurzame werkwijze met bijzonder veel respect voor de natuur.

Prachtig bleek roze met een zilveren schakering. Eenmaal in het glas neigt de kleur eerder naar wit zelfs.

Beschaafde, ingetogen neus. Hier geen royale hoeveelheden rood zacht zomerfruit, maar juist delicaat gekruid en zelfs wat aards (terroir). Maar zelfs met gesloten ogen is het duidelijk dat we ons met de neus in een glas Provence-rosé bevinden! Teder, maar o zo uitnodigend.

Strakke, frisse, maar bovenal zuivere aanzet. In eerste instantie is het ook in de mond bescheidenheid troef, totdat de factoren tijd en zuurstof erbij komen. Dan is er plots sprake van een smaakexplosie(tje) in de mond: volop reliëf en een heel solide structuur. Prachtige balans tussen zuren en vulling.

Perfect in combinatie met enkele fraaie Provençaalse gerechtjes. Denk aan een smeuïge tapenade, een brandade de morue of beignets van courgette.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring