Domaine Maurel Cabernet Franc (!) Languedoc-Roussillon 2020

Naam Domaine Maurel Cabernet Franc (!) Languedoc-Roussillon 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 10,75
Prijs per doos
€ 64,50
Waardering
Aantal dozen

Een zeldzaamheid: 100% Cabernet Franc uit de Languedoc. Maar wel zeldzaam goed in dit geval!

Krachtige robijnrode kleur met enige mate van transparantie. Met de neus in het glas wanen we ons direct in de Loire. Dit doet onmiddellijk denken aan Cabernet Francs uit Chinon, Saumur Champigny etc. Nét rijp rood fruit, geroosterde paprika, cederhout (een vleugje potloodslijpsel!) en gedroogde cranberries. Opvoeding op betonnen cuves, dus geen invloed van eikenhout. Puur en best een beetje ruig!

Een aanzet boordevol sap en de wijn komt in de mond wat rijper over dan de neus deed vermoeden. Wel die voor CF zo kenmerkende krokante tannines. Heel smakelijke zuren die zorgen voor elegantie en verteerbaarheid. Een half procent minder alcohol dan vorige jaargang: nu 13%; een prima ontwikkeling. De lengte lijdt er zeker niet onder.

Dé wijn bij basale gerechten - ambachtelijke charcuterie, buikspek van het pata negra varken, dus ook jong wildzwijn. Uit de zee: verse, vlezig-sappige inktvis.

Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 11°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring