Domaine Maurel Signature Cabardès AOP 2018

Naam Domaine Maurel Signature Cabardès AOP 2018
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 11,00
Prijs per doos
€ 66,00
Waardering
Aantal dozen

Een voortreffelijke rode wijn uit de Languedoc. En nu eens zónder Grenache Noir in de assemblage.

Gamaakt van 40% Syrah, 40% Cabernet Franc en 20% Merlot

Gloedvolle paarse kleur met enige ontwikkeling (mahonie schakering). Opvallend kruidige, zoetrijpe expressie. We bevinden ons hier in het hart van de Languedoc en dat is heel goed waarneembaar in de neus. Door het forse aandeel Cabernet Franc in positieve zin onderscheidend van andere rode Languedoc-wijnen in deze prijsklasse. Bramen, pruimen en zwarte kersen, maar ook geblakerde paprika en wat rokerigs. Zeker voor een wijn uit deze streek ademt de wijn een zekere verfijning.

Krachtige, maar zeker niet ongenuanceerde opening. Goede dosis sappigheid en een autonome frisheid. Goed en solide gestructureerd, maar op geen enkele wijze massief. De Cabernet Franc, die als solist wat streng kan overkomen, wordt hier perfect getemd door de Syrah en Merlot. Nergens hard of stug en door het bescheiden alcoholgehalte ook nog eens een 'veilige' doordrinker.

In gastronomische zin de echt ideale begeleider van een doorregen, goed gerijpte entrecote - door de autonome frisheid ook een goede compagnon van stevige op de huid gegaarde visgerechten en zeker sappig inktvis-vlees van de rooster.

Drinken: nu - 2025

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring