Een robuuste Cru uit de Rhône met een fijne minerale expressie.
De concentratie en verfijning die de broers Perrin zowel in de rode als ook in de witte wijnen weten te realiseren is van een zeldzaam niveau. Alom gezien als de beste producent van de Zuidelijke Rhône.
Gemaakt van 50% Grenache en 50% Syrah.
De wijn heeft een zwartrode kleur, met aardse, kleiachtige tonen in de expressie. Vineus (Kirsch) en florale nuances (roos).
Volle aanzet, met een directe impressie van grote rijpheid, zoete kracht. Deze wijn laat een opvallende concentratie zien met een grote reserve. De zachte tannines maken het geheel extra verfijnd.
Excellente begeleider van delicate wildgerechten (konijn, eend, patrijs) en orgaanvlees (gebakken eendenlever, kalfszwezerik, kalfsnier). Maar ook een smeuïge paella met inktvis en volwassen kip.
Kaas: Goudse kaas, Edammer kaas, Munster, brie, Camembert, Port Salut, Emmentaler, Livarot, Mascarpone.
Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 16-18°