Finca Ayles Reula Garnacha Carinena DO 2016

Naam Finca Ayles Reula Garnacha Carinena DO 2016
Besteleenheid 1 doos (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 7,50
Prijs per doos
€ 45,00
Waardering
Aantal dozen

Op het internationale wijnfestival Grenaches du Monde -waar ruim 500 wijnen op basis van de Greneache-druif (Grenache Blanc, - Gris & - Noir) worden geproefd en beoordeeld- is Reula 2014 met een gouden medaille bekroond! Een prestatie van formaat voor een wijn op dit prijsniveau!

Gemaakt van 100% Garnacha.

Dieppaarse kleur; de invloed van het eikenhout is waarneembaar (fractie mahonie verkleuring).Duidelijk herkenbare invloed van het eikenhout; er stijgt een zekere 'winterse warmte' uit het glas. De temperatuur in de wijngaarden vindt zijn weerslag in de wijn: aangenaam zwoel. Mediterrane kruidigheid wordt hier bijzonder knap gecombineerd met tonen van rode vruchten-confiture, gedroogde dadels, vanille en houtteer/toast.

Zachte smaak, uiterst smaakrijk en genereus. Zwoel en sappig met een zoet-zilt accent (salmiak). De tannines bieden het nodige tegenspel/reliëf en zorgen voor een masculien randje. Goede lengte en het alcoholgehalte van 14% is niet als zodanig aanwezig.

Breed inzetbaar en zeker ook heel geschikt als wildwijn (hert, wildzwijn, haas). Buiten wild perfect bij alle vlees van de rooster en de goed verzorgde barbecue: entrecote, lamskotelet en lamsvlees.

Drinken: nu – 2021
Serveren: 18˚

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl