Hoeve Nekum Pinot Noir 2015

Naam Hoeve Nekum Pinot Noir 2015
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 14,95
Prijs per doos
€ 89,70
Waardering
Aantal dozen

Wijngoed Hoeve Nekum te Maastricht

Vlakbij Maastricht, in het schitterende Jekerdal, ligt het monumentale wijngoed Hoeve Nekum. Deze hoeve wordt sinds 1934 bewoond door de familie Bollen. Sinds 1988 staan er wijnstokken op de landerijen van Hoeve Nekum. 

http://www.hoevenekum.nl/

Van de geoogste druiven worden met de modernste techniek witte en rode wijnen gemaakt, die bij diverse keuringen prijzen gewonnen hebben.

De Hoeve Nekum Pinot Noir 2015 is granaatrood met een lichte zwarte schakering. Uitzonderlijk mooie kleur voor deze druif uit deze regio. Licht rokerige houtinvloed, met een lichte kruidige, zwarte vruchten-expressie. 

Volle smaak met een satijnen textuur zoals je gewend bent van een Pinot Noir. Zachte tannines, sappige, gevarieerde finale met een forse lengte. Zeer levendige wijn en met een zeer pure expressie. Verrassend mooi.

Heerlijk te drinken bij: Fazant op likeur, Patrijs, Wilde eend, Gans (gevuld), haas met roomsaus, Kalkoen, Gevulde Kalfsbiefstuk met marsalasaus, Kalfsbiefstuk met paddestoelensaus, Kip met champignonsaus, Konijn, Kwartel, Oeufs en meurette, Pot au feu, Speenvarken en Tamme eend.

Kaas: Abbaye de Citeaux, Beaufort, Brie, Brillat-Savarin, Brouere, Chaource, Cornish yarg, Emmenthal, Gruyère, Gubbeen, Hollandse gatenkaas, Lancashire, Langres, Saint-Nectair. 

Drinken: nu – 2020
Serveren: 18º

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

Privacy- en cookieverklaring