Mamete Prevostini Grumello, Valtellina Superiore 2017

Naam Mamete Prevostini Grumello, Valtellina Superiore 2017
Besteleenheid 1 (0 )
Prijs per
€ 17,50
Prijs per doos
€ 0,00
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van 100% Nebbiolo

Radijs/paars met de schakering van mahonie, licht ontwikkelde kleur mede door de rijping op eikenhout. Uitgesproken authentieke expressie met fijne leertonen en een nauwelijks waarneembare houtinvloed. De wijn ademt de kern van de druif, de pitten van de vrucht, de frisheid van de herfst. Verrukkelijke vitaliteit, discretie, finesse en puurheid. Volle en verrukkelijk smaak, met een satijnen textuur. Tonen van zwart fruit (bramen en zwarte kers), kruiden en tabak. Kenmerken van een grote wijn en de serieuze structuur met hoogwaardige tannines zorgt meteen voor spanning en contrast. 

Finesse, delicaat en een impressie van warmte (vinositeit). De eigenzinnige Nebbiolo-tannines zijn opnieuw met meesterhand zacht gemaakt. Een echte karakterwijn! 

Zowel een uitzonderlijk verfijnde dinerwijn als begeleider van hoofdgerechten, steak, lam, kalfschouder en delicate wildgerechten (konijn, patrijs). Super bij vlees van de grill.

Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas. 

Drinken: nu - 2022
Serveren: 18º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring