Picollo Gavi di Gavi DOCG 2017

Naam Picollo Gavi di Gavi DOCG 2017
Besteleenheid 1 1 (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 9,95
Prijs per doos
€ 59,70
Waardering
Aantal dozen

Geselecteerd in de Wijnalmanak 2013 ; de beste wijnen tot 10 euro

Gavi di Gavi, ofwel Gavi uit de gemeente Gavi. Niet meer, niet minder. je moet er dan ook geen overdreven waarde aan hechten. laten we de wijn liever zelf op- zijn merites beoordelen, want diplomatiek gezegd bieden lang niet alle Gavi's een overtuigende kwaliteit. Deze overtuigt wel! Een werkelijk voortreffelijke Gavi zelfs, mooi strak, krachtig, wit fruit, materie, fijn kruidig, goede zuren, lengte.

Gemaakt van 100% Cortese. Bleek strogeel. Zeer aantrekkelijke, schone en pure expressie zonder waarneembare houtinvloeden. Fraai rijpe vruchtentonen als perzik, abrikoos, kweepeer. De rijpe perzik domineert in dit verleidelijke en krachtig geurende geheel.

Frisse smaak, met een uiterst subtiele koolzuurgehalte, verschaft de smaakrijkdom een extra dynamiek. Ondanks het bescheiden alcohol-gehalte is er sprake van een goed waarneembare concentratie. Dit leidt tot een grote mate van smaakkracht zonder overgewicht. De balans is model dankzij de smaakrijke, zachte wijnzuren. De vruchtenaroma’s komen in de mond spectaculair tot uitdrukking en dit is een waar genoegen. Finale biedt veel afwisseling en een delicate smaakkracht: dit is echt genieters-materiaal!

U
itstekend verteerbare eetwijn dankzij het bescheiden alcoholgehalte en de autonome frisheid. Breed en erg goed, maar niet uitsluitend inzetbaar in de zomer. Rijke, echt hartige salades, zacht gerookte vis (forel), krokante groenten als asperges, diepe oesters en een maatje van het mes. Pasta’s met vrijwel alles uit de zee.

Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut.

Drinken: nu - 2020
Serveren: 8-10º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

Privacy- en cookieverklaring