Pietramore Montepulciano d'Abruzzo Superiore DOP 2019

Naam Pietramore Montepulciano d'Abruzzo Superiore DOP 2019
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 11,95
Prijs per doos
€ 71,70
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt 100% Montepulciano

Hechte kleur met een mahonie schakering. Vruchtenintensieve neus, met name kersen en zwarte bessen. Wat confiture van genoemd fruit. Ook kruidige tonen en iets van drop/salmiak. Door het niet heel geringe alcoholpercentage (14%) stijgt er wat warmte uit het glas; overigens past dit percentage goed bij het type wijn.

Heerlijk warme, volle aanzet met een subtiele zoetimpressie van het rijpe fruit. Serieuze structuur, maar dankzij de genereuze hoeveelheid sap zal niemand dit als streng ervaren. Aardig wat 'vlees op de botten' en dat maakt het meer dan aangenaam. Fractie drogende tannines in de finale, maar ook die lijken haast ingepakt te zijn door een gulle dosis sap.

Dergelijk rood is breed inzetbaar, maar zonder meer heel goed te combineren met basale, smaakvolle gerechten uit de Italiaanse keuken: zacht gesmoord kalfsvlees, rijke pasta's met vlees. De durfal schenkt ‘m iets koel bij inktvis van de grill.

Harde kazen: Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas

Drinken: nu - 2025
Serveren: 18º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring