Gemaakt 100% Montepulciano
Hechte kleur met een mahonie schakering. Vruchten intensieve neus, met name kersen en zwarte bessen. Wat confiture van genoemd fruit. Ook kruidige tonen en iets van drop/salmiak. Door het relatief warme klimaat komen er wat zwoele tonen uit het glas; wat overigens goed past bij dit type wijn.
Heerlijk warme, volle aanzet met een subtiele zoetimpressie van het rijpe fruit. Serieuze structuur, maar dankzij de genereuze hoeveelheid sap zal niemand dit als streng ervaren. Aardig wat 'vlees op de botten' en dat maakt het meer dan aangenaam. Fractie drogende tannines in de finale, maar ook die lijken haast ingepakt te zijn door een gulle dosis sap.
Dergelijk rood is breed inzetbaar, maar zonder meer heel goed te combineren met basale, smaakvolle gerechten uit de Italiaanse keuken: zacht gesmoord kalfsvlees, rijke pasta's met vlees. De durfal schenkt ‘m iets koel bij inktvis van de grill. Niet te weerstaan bij vliegwild en wild zwijn.
Harde kazen: Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas
Drinken: nu - 2026
Serveren: 18º C.