Pinhal da Torre Alqueve Tejo 2020

Naam Pinhal da Torre Alqueve Tejo 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 8,75 € 7,95
Prijs per doos
€ 52,50 € 47,70
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van Fernão Pires, Arinto, Viosinho, Alvarinho en Verdelho. 

Bleek groen met een zilveren fonkeling.

Buitengewoon aantrekkelijke neus, aromatisch, maar zeker niet té. Het lijkt wel of er een drupje Muscat/Moscato aan de blend is toegevoegd. Een verleidelijk floraal 'toefje' bovenop het toch al zo aantrekkelijke fruit. Peer, wijngaardperzik, druiven (Muskaat...) en gelei van kweepeer.

Milde aanzet en de wijn neemt met veel plezier beslag van de gehele mond. Zeer bescheiden zuurgraad, waardoor de wijn zich echt volledig ontplooit in de mond. De zuiverheid van bronwater en letterlijk krijtdroog! Plezierig laag alcoholgehalte: 12,5%. Fractie bitter in de finale: niet storend, wel aanwezig. Maakt 'm juist gastronomisch interessant!

De Portugezen zijn heer en meester in het grillen van vis, het liefst op een open vuur in de buitenlucht. Probeer dat thuis ook eens! Sardines, forel, zeebaars etc. Houd het simpel, de Portugese keuken is pretentieloos (maar o zo smakelijk!).

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring