Realce Vdl Tierra de Castilla 2020

Naam Realce Vdl Tierra de Castilla 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 5,95
Prijs per doos
€ 35,70
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van Sauvignon Blanc en Macabeo

Blank en bleek strogeel met een fraaie, witgouden glans. Zeer geurig maar iets minder uitgesproken Sauvignon-expressie (mint, buxus) dan 2017. Meteen verleidelijk en royaal, subtiel gekruid en – heel verrassend – een waarneembare bodeminvloed (mergel en vuursteen) en een zweempje zuurkool. Met een portie gele en witte vruchten (kruisbessen, peer, perzik) van de Macabeo.

Verrassend royale en direct spannende ervaring. Het contrast tussen de room-zachte textuur en de verkwikkende frisheid zorgt voor deze zo welkome spanning. Helemaal in balans en ga er maar niet vanuit – ingegeven door de extreem lage prijs – dat de finale bescheiden zo zijn. Integendeel: bij het afscheid is er sprake van een (contrast- en smaak)rijke finale met een heel zachte bitterheid (pompelmoes) en een onverwacht goede lengte.

Smaakrijk en verkwikkend met een breed culinair potentieel: fantasie-rijke salades, (gerookte) vis, mosselen, geroosterd blank vlees (kalf en gevogelte), pasta's met zeevruchten en pikanter materiaal uit de Oosterse keukens. Haal 'm gerust terug aan het einde van de maaltijd bij een verzorgd kaasplateau.

Heerlijk om te drinken bij pate en zachte kazen, rookkazen, kruidenkaas: Munster, Chaumes, Reblochon, Le Brin, Tourrée de l’Aubier, Boursin, Carré de l’Est. 

Drinken: nu - 2023
Serveertemperatuur: 8°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring