Rode wijn Bodega Langa Pasion 2019

Naam Rode wijn Bodega Langa Pasion 2019
Besteleenheid 1 stuk (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 8,25
Prijs per doos
€ 49,50
Merk Bodega langa
Waardering
Aantal dozen
De favoriete borrelwijn bij De Wijnprins

Iets hoger gelegen op 600 meter staat dit wijngebied bekend als "Los Yermos". Dit gebied lijkt nog het beste op een groene oase in een bruine woestijn. De bodem is zeer droog en arm met veel kruiden, maar de wijnstokken doen het hier uitstekend. Gemaakt van 100% Garnacha/Grenache.
De kleur is zeer krachtig tot massief zwartrood. Mediterrane tonen met volop zwart fruit (bramen) en een beschaafde, mineralige kruidigheid (vers gemalen zwarte en witte peper, fractie mint). Het hout blijft discreet op de achtergrond. Zeer aangenaam en naturel. Volle smaak met het onmiskenbare zoete en rijpe van de zondoorstoofde Garnacha. Vlezige, maar ook opvallend contrastrijke materie: laag zuurgehalte, een zekere vurigheid en stevige tannines. Finale met veel reliëf en ruim voldoende lengte ondanks de tannine-invloed.

Mediterrane wijn met een brede inzetbaarheid als de gerechten, maar power hebben: lang afgehangen en gemarmerde entrecote, lamskoteletjes van de rooster, zwarte rijst met inktvis en een traditionele, smeuïge paella.

Kaas: Goudse kaas, Edammer kaas, Munster, brie, Camembert, Port Salut, Emmentaler, Livarot, Mascarpone.
 
Drinken: nu - 2022
Serveertemperatuur: 18°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring