Heerlijke door-de-weekse wijn met veel fruit
Clos de l'Abbe Dubois (Belvezet) is wel vaker boven zijn afkomst uitgestegen, maar deze keer is er sprake van een zeldzame ontstijging. Hierbij denken we aan drie referenties: een rode Bourgogne, de best denkbare Beaujolais cru, en een karakterwijn uit de noordelijke Rhône…..
De wijn bestaat uit Grenache (50%) en Syrah (50%), wat zorgt voor een kersrode wijn met tonen van zeer rijpe druiven, rode vruchten, vers gemalen peper en het minerale garrigues-effect (tijm, rozemarijn). Een indrukwekkende combinatie van primair fruit en mooie mineraliteit.
Wonderbaarlijke alleskunner; deze wijn verenigt zoveel kwaliteiten en eigenschappen dat (bijna) alle combinaties binnen bereik blijken. Orgaanvlees, niertjes, klein wild als duif, lamsvlees maar ook een paella of een bouillabaisse.
Probeer deze wijn ook eens met mooi weer licht gekoeld te drinken!!!!
Kaas: Goudse kaas, Edammer kaas, Munster, brie, Camembert, Port Salut, Emmentaler, Livarot, Mascarpone.
Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 16-18°