Rode wijn Morgenster, Stellenbosch 2013

Naam Rode wijn Morgenster, Stellenbosch 2013
Besteleenheid 1 doos (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 38,95
Prijs per doos
€ 233,70
Waardering
Aantal dozen

Dé absolute top van Zuid-Afrika!!!

Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap. Behalve wijnen in de stijl van rode Bordeaux maakt men hier alom geprezen Extra Virgin Olijfolie. De druiven van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc stokken - speciaal aangeplant voor deze wijn - worden met de hand geoogst en op klassieke wijze geperst en vergist. De afzonderlijke afgevloeide sappen gaan vervolgens voor 16 maanden op Franse barriques. Daarna wordt de assemblage van 45% Merlot, 28% Cabernet Sauvignon en 27% Cabernet Franc samengesteld. Die gaat nog een maand op tank voor de botteling plaatsvindt.

De Morgenster is een rijke mooi geconcentreerde compositie met heerlijke aroma’s van zwarte bessen, pruimen, peper en andere kruiderijen. Het evenwicht tussen de tannines en de rijpe vruchtensmaak, omkleed door een heerlijke toets van zoethout, vanille en ceder, maken deze Afrikaan tot een echte allemansvriend en uitstekende begeleider van geroosterd vlees en gerijpte kazen.

Morgenster wordt hoog gewaardeerd door wijncritici. De jaargang 2006 kreeg bijvoorbeeld 94 punten van Robert Parker

 

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring