Rode wijn Spinetta Langhe Nebbiolo 2018

Naam Rode wijn Spinetta Langhe Nebbiolo 2018
Besteleenheid 1 doos (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 23,95
Prijs per doos
€ 143,70
Waardering
Aantal dozen

Betaalbare gouden tip voor de liefhebbers van grote Nebbiolo (Barolo en Barbaresco).

Het huis Spinetta is de laatste jaren opgeklommen tot de absolute top van Barolo- en Barberesco-streek. Deze wijn gemaakt van de jonge druiven van de beroemde Starderi-wijngaard.

Klassiek robijnrood met de schakering van mahonie, licht ontwikkelde kleur mede door de rijping op eikenhout. Uitgesproken authentieke expressie met fijne leertonen en een nauwelijks waarneembare houtinvloed. De wijn ademt de kern van de druif, de pitten van de vrucht, de frisheid van de herfst. Verrukkelijke vitaliteit, discretie, finesse en puurheid. Versmolten en verrukkelijk vloeiende aanzet en een satijnen textuur. Het tactiele mondcontact van de grote wijn en de serieuze structuur met hoogwaardige tannines zorgt meteen voor spanning en contrast. Finesse en een impressie van warmte (vinositeit) zoals in 2004. Even delicate als krachtige en karaktervolle wijn met reliëf en een zoete tederheid. De eigenzinnige Nebbiolo-tannines zijn opnieuw met meesterhand getemd.  


Zowel een uitzonderlijk verfijnde dinerwijn als begeleider van subtiele hoofdgerechten, zoals kalfszwezerik, kalfsnier, kalfschouder en delicate wildgerechten (konijn, patrijs).
Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas
.
Drinken nu - tot 2026
Serveren: 18º C. 

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring