Rode wijn Valle Reale Montepulciano

Naam Rode wijn Valle Reale Montepulciano
Besteleenheid 1 stuk (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 12,75
Prijs per doos
€ 76,50
Waardering
Aantal dozen

De Montepulciano voor deze wijn komt van de oudste wijngaard (30 jaar) waarnaar het gelijknamige wijnhuis Valle Reale genoemd is. Hier staan de stokken in met turf afgedekte kalkrijke kiezelgrond gemengd met wat klei. De ranken vormen klassieke pergolas waarvan de opbrengst intensief laag gehouden moet worden.


Een onmiskenbare geur van vooral zwarte bessen, mineralen en balsamico. In de mond is deze charmeur levendig en uitgebalanceerd doordat zijn zacht zwoele tannines en houtindruk van 12 maanden lagering op Frans eiken, voorbeeldig tegenspel krijgen van de spannende frisheid die Montepulciano druiven van nature bezitten.

In de lange afdronk komen de rijpe donkere vruchtenaroma’s uit het bouquet weer terug. Daarnaast een prettige groene kruidigheid, specerijen en een structuur die decanteren in zijn jeugd adviseert. Het geheel is een smakelijke wijn die een begeleidende rol verdient aan tafel bij stevig vlees en zilte kaas.
 
Drinken: nu - 2022
Serveertemperatuur: 18°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

Privacy- en cookieverklaring