Rosé met een vleugje glamour

Château Miraval is gelegen in een kleine vallei nabij Correns, een 600 inwoners tellend dorp in de zuidelijke Provence. In 1970 is het in bezit gekomen van jazzcomponist en muziekproducent Jacques Loussier. Hij gebruikte het domein niet uitsluitend als woning, maar realiseerde er ook zijn muziekstudio: le Studio de Miraval. Het zijn niet de minste namen in de muziekwereld die graag gebruik maakte van de studio’s: Pink Floyd, Sade, the Cranberries en Sting zijn slechts enkele voorbeelden.

Destijds werd de rosé gebotteld onder de naam Pink Floyd. Binnen no-time werd daarmee een heuse cultstatus bereikt. De vraag was jaarlijks groter dan het aanbod en de rosé -die ook toen al van onberispelijke kwaliteit was- werd een veel gezochte wijn onder kenners en liefhebbers. De cultstatus van weleer zal gezien het huidige eigenaarsduo alleen maar mythische vormen aannemen… Sinds enkele jaren is het domein het zomerverblijf van Hollywoodsterren Brad Pitt en Angelina Jolie. Wijn maken op hoog niveau was een van de redenen van het echtpaar om zich in de Provence te vestigen. Om te kunnen opereren en presteren op topniveau hebben zij zich al snel gewend tot een wijnmakersfamilie die onder de Sauter-clientèle een grote naam geniet: de familie Perrin (Château de Beaucastel). Sinds 2012 is de familie Perrin verantwoordelijk voor het gehele proces: van de aanplant van de stokken tot en met de oogst en van de vinificatie tot en met de uiteindelijke botteling. Dankzij de decennialange ervaring van de Perrins en het potentieel van de wijngaarden kunnen de wijnen zich zonder twijfel meten met de top van de Provence.

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring