Saint Peyre Viognier IGP Cote de Thau 2019

Naam Saint Peyre Viognier IGP Cote de Thau 2019
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 8,25
Prijs per doos
€ 49,50
Waardering
Aantal dozen

Floraal, maar niet geparfumeerd. Lentebloesem, natuurzeep en steenfruit als wijngaardperzik en abrikoos. Ook wat muskaat-tonen. Door de absentie van eikenhout mag de druif spreken en dat gebeurt met verve.

Dit maakt een heel royale en overtuigende entree. Zacht mondgevoel, wat een rondeur. De druiven zijn merkbaar gerijpt in de volle zon. Smaakexplosief; haast wat massief zelfs in eerste instantie, maar de zuren houden 'm in toom. Wat minder verfijning dan we vinden in wijnen uit Condrieu, de bakermat van de Viognierdruif. Formidabele lengte.

Eet-/dinerwijn met karakter en een rijk potentieel om de gewaagd pikante en gevarieerde gerechten uit de exotische keukens te begeleiden. Dankzij de verkwikkende frisheid is er heel veel mogelijk: van asperges tot geroosterde kreeft en alle rauwe melk kazen met een zachte korst. Perfecte partner voor vettere, eventueel gerookte, witte vis. Tapa's/anti-pasti , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste).

Drinken: nu – 2020
Serveer temperatuur: 10°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring