Saurus Malbec Patagonia 2019

Naam Saurus Malbec Patagonia 2019
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 9,95
Prijs per doos
€ 59,70
Waardering
Aantal dozen

Malbec, dé rode druif van Argentinië. Gemaakt van 100% Malbec

Heerlijk fruitintensieve neus: zwarte kersen en bessen, gedroogde pruimen. Maar ook kruiden en specerijen als rozemarijn, eucalyptus en kruidnagel. Evenals in de neus is de invloed van het eikenhout slechts bescheiden waarneembaar: heel lichte roostertonen en wat tabak.

Opvallend sappige aanzet met een werkelijk heel grote plezierfactor. Niets hards of groens, maar juist verleidelijk en zeer toegankelijk. De tannines zijn gepolijst, de zuurgraad precies goed gedoseerd om overdaad te voorkomen en het alcoholpercentage is -in vergelijking met de voorgaande jaargang- een half procent gedaald. Dat lijkt niet direct veel, maar het komt het sympathieke karakter zeker ten goede.

Wat anders dan Argentijnse entrecôte kan een betere partner zijn voor dergelijke wijnen? Wellicht côte-de-boeuf of côte de veau. Houd in ieder geval 'rood vlees' in gedachten: lam, rund (evt. kalf). Stevige, harde koemelkazen.

Drinken: nu - 2020
Serveren: 18° C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring