Vispius Chardonnay Somontano DO

Naam Vispius Chardonnay Somontano DO
Besteleenheid 1 1 (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 9,95
Prijs per doos
€ 59,70
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van Chardonnay en Macabeo.

Krachtig strogeel met een gouden glans (de kleur van een goede, rijpe Chardonnay). Schone, rijpe expressie zonder houtinvloed. Rijpe, gele vruchten, Williams peer, lindenbloesem, perzik en verse boter. Aantrekkelijk zonder grote mate van complexiteit.

Romig van smaakstructuur, mondvullend en echt smaakintensief. Zachte, evenwichtige wijnzuren die de wijn de juiste frisheid bezorgen met behoud van het genereuze, zachte en verleidelijke karakter. De smaakkracht blijft boeien en in de finale is er sprake van aardig knappe contrasten, een eigenzinnig karakter en een waarlijk forse lengte.

Breed inzetbare eetwijn met een groot culinair potentieel. Alles waarbij gedacht wordt aan wat rijkere, droge witte wijnen zal ook door deze Vispius met verve begeleid worden. Geroosterde zalmmoten, grote gamba’s met grof zeezout, sappig gevogelte als Bresse-kip en parelhoen en rijke, belegen, rauwe melk-kazen.

Drinken: nu - 2020
Serveertemperatuur: 10°

 

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
020 675 4862
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

Privacy- en cookieverklaring