Weingut Rings Grauburgunder Pfalz VDP 2020

Naam Weingut Rings Grauburgunder Pfalz VDP 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 13,50
Prijs per doos
€ 81,00
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van 100% Grauburgunder(= Pinot Gris).

Bleek strogeel met de schakering grijs-zilver. Grauburgunder met een bijzonder sterke bodeminvloed en veel karakter. Floraal/vegetaal met subtiele schakeringen van groenten-aroma's zoals asperge, zuurkool en witlof. Pikant, vurig (vuursteen) dus ook royaal voorzien van mineraliteit zoals de Rings Riesling dit ongelimiteerd tot uitdrukking brengt.

Meteen de impressie van een rijke(re) wijn maar is er is absoluut geen sprake van overgewicht of snel verzadiging verschaffende, naar het zoet neigende opulentie. Dit blijkt een “trotse” en iets gereserveerde Grauburgunder, die daardoor aan fascinatie wint. Grote, rijke finale en ook hier is de wijn de mond niet uit te krijgen vanwege de niet aflatende smaakvoortzetting.

Hier is sprake van een breed culinair potentieel. Klassieke combinaties met de beste vis, sappig gevogelte en verfijnde groenten-gerechten. De exotische keukens lonken en dit is verrukkelijk bluswater voor de (zeer) pikant gekruide gerechten uit de exotische keukens.

Geitenkaas of schapenkaas: Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut.

Drinken: nu - 2024
Serveertemperatuur: 10-12°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring