De stokken voor deze Sauvignon Blanc zijn vijftien tot vijfenveertig jaar oud. Ze groeien met hun gezicht naar de zon in zandgrond op een onderlaag van klei. Stevige snoei in alle stadia van de druiven houdt de rendementen hier laag en de kwaliteit hoogstaand.
De gisting op eigen gistcellen (!) vindt plaats bij zestien tot achttien graden Celsius en neemt een maand in beslag. De wijn verblijft daarna tot de lente van het volgende jaar op (sur) lie.
Het maakt deze Touraine tot een uitgebalanceerde witte verleider met een geweldige spanning en fraîcheur. Een aromatische, elegant frisse Loire dus met de kenmerkende appelige sauvignonzuren. Plezierig als aperitiefwijn en tongstrelend in combinatie met rauwe en lichte bereidingen van zeevruchten en vis.
Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut
Drinken: nu - 2024
Serveren: 10º C