Witte wijn Chapinière Sauvignon Blanc 2020

Naam Witte wijn Chapinière Sauvignon Blanc 2020
Besteleenheid 1 doos (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 9,95
Prijs per doos
€ 59,70
Waardering
Aantal dozen

De stokken voor deze Sauvignon Blanc zijn vijftien tot vijfenveertig jaar oud. Ze groeien met hun gezicht naar de zon in zandgrond op een onderlaag van klei. Stevige snoei in alle stadia van de druiven houdt de rendementen hier laag en de kwaliteit hoogstaand.

De gisting op eigen gistcellen (!) vindt plaats bij zestien tot achttien graden Celsius en neemt een maand in beslag. De wijn verblijft daarna tot de lente van het volgende jaar op (sur) lie.

Het maakt deze Touraine tot een uitgebalanceerde witte verleider met een geweldige spanning en fraîcheur. Een aromatische, elegant frisse Loire dus met de kenmerkende appelige sauvignonzuren. Plezierig als aperitiefwijn en tongstrelend in combinatie met rauwe en lichte bereidingen van zeevruchten en vis.

Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut

Drinken: nu - 2023
Serveren: 10º C

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring