Misschien wel de beste Menetou Salon die er is!!!!!!
Westelijk van Sancerre bevindt zich het herkomstgebied van Menetou-Salon. Wijnboeren uit tien dorpjes verbouwen hier in een licht glooiende omgeving verscholen tussen bossen en akkers vooral Sauvignon Blanc druiven, soms Pinot Noir of Gamay.
De Menetou van Pierre Clement behoort tot de absolute top in de streek en zijn oogst is dan ook vaak al direct na botte-ling geheel verkocht. Dat komt doordat zijn wijn intens geurt naar verkwikkend frisse vruchten met in de smaak verfijnde tonen van citroen en grapefruit. De wijn heeft een spannend lange, eveneens complexe afdronk.
Wonderlijk mooi, als aperitief, bij salades. Geitenkaas of schapenkaas: Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut
Wonderlijk mooi, als aperitief, bij salades. Geitenkaas of schapenkaas: Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut
Een beter alternatief dan de “te dure” Sancerre. Heerlijk!!!!
Drinken: nu - 2025
Serveren: 8-10º C.