Amastuola Primitivo Puglia IGP 2021

Naam Amastuola Primitivo Puglia IGP 2021
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 13,50
Prijs per doos
€ 81,00
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van 100% Primitivo, de trots van Puglia!

Diep Bordeaux-rood met een mahonie schakering. De warme herkomstregio is goed herkenbaar in de neus: zwarte en rode rijpe tot zeer rijpe vruchten, confiture van rozenbottels en zwarte thee. Gedroogde dadels en pruimen. Houtige kruiden als tijm en rozemarijn. Ook gecarameliseerde koffiebonen (mokka) en pure chocolade.

Smaakrijke en subtiel zwoele aanzet, maar met een forse dosis verfijning. De wijn neemt vrijwel direct beslag van de gehele mond en lijkt niet voornemens te zijn deze op korte termijn vervolgens weer te verlaten. Zwoel rijp, maar van echt zoet is (net) geen sprake. De tannines zijn iets rul en verschaffen het nodige reliëf. Dat nodigt uit tot proteïnerijk tegenspel. Echt beklijvende finale, de wijn galmt lang na in de mond.

Verfijnde dinerwijn die door de forse smaakkracht behoorlijk wat tegenspel kan verdragen. Met name stoofgerechten zijn een perfecte partner: traag gegaard konijn, een rijk gevulde runderstoof of ossobucco.

Drinken: nu – 2025
Serveren: 18º

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring