Fanti Brunello di Montalcino DOCG 2016

Naam Fanti Brunello di Montalcino DOCG 2016
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 45,00
Prijs per doos
€ 270,00
Waardering
Aantal dozen

Hoge waardering bij de internationale pers ; James Suckling 94 pt de Wine Spectator 93 en Robert Parker 91.

Brunello van Fanti San Filippo; een van de top Brunello producenten van deze jaren. Nog nooit scoorde een Brunello hoger bij Winespectator dan deze wijn van Fanti en kreeg “Tre Bicchieri” van de Gambero Rosso. De Brunello in het algemeen is bekend vanwege zijn grootsheid en alles in Montalcino lijkt dan ook te draaien rondom deze wijn. Er bestaat geen twijfel over het feit dat de Brunello één van Italie´s grootste wijnen is.

De Brunello wordt gemaakt van de Sangioveto druif (Sangiovese Grosso) een Sangiovese kloon. De wijn rijpt ongeveer 4 a 5 jaar waarvan een half jaar op fles en ruim drie jaar op Sloveens eiken. Kan zeer lang bewaard worden.

De wijn heeft tonen van zwartebessen, bramen, chocolade en vanille. Door zijn frisse zuren en ronde tannines, is deze wijn goed te drinken bij gegrilld vlees, met name rundvlees en lamsvlees en tevens heerlijk bij de verschillende harde kazen; Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas

Drinken: nu - 2030
Serveren: 18º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring