Château de Fournas Corbières AOP 2021

Naam Château de Fournas Corbières AOP 2021
Besteleenheid 1 doos (6 stuks)
Prijs per stuks
€ 11,50 € 10,50
Prijs per doos
€ 69,00 € 63,00
Waardering
Aantal dozen

Gemaakt van Grenache, Carignan, Cinsault en Syrah. Vitaal, fraai gevuld zwartrood met nauwelijks ontwikkeling. Prima kleur.

Vineuze en vruchtenrijke expressie met verleidelijke aroma’s van zwarte pruimen, tonkaboon, grafiet en zwarte chocolade. Door deze verfijning en complexiteit onderscheidt de wijn zich van de doorgaans aardse en sterk mediterraans gekruide Corbières.

Rijke, traag vloeiende materie met aantrekkelijke contrasten. De textuur is van fluweel, de concentratie zorgt voor een zoete weelde en de prachtige en zeker niet kinderachtige wijnzuren voor het juiste tegenspel. Hierdoor bezit de wijn, naast weelde en warmte de zo gezochte frisheid. Een zeer groot smaakoppervlak, de beschaafd krachtige tannines en de forse lengte maken niet alleen het beeld, maar ook het genoegen compleet.

Krachtige, contrastrijke eet wijn die aan tafel dankzij krachtig tegenspel voortreffelijk tot uitdrukking zal komen. Lamsvlees gegaard met de kruiden van de lokale “garrigues”: tijm, marjolein en rozemarijn. Stoofgerechten van groenten en vlees waarbij de rode wijn zorgt voor smaak en kleur. Een ambachtelijke bereide “cassoulet”. Overigens zal vrijwel al het rode vlees, mits gerijpt en geaderd een prima combinatie vormen.

Kaas: Harde kazen, Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas.

Drinken: nu - 2027
Serveren: 18º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring