De Château Saint-Roch Limoux Chardonnay verwelkomt de neus met zoete vanille, zachte karamel en steenvruchten, zoals nectarines en Mirabelle. Een zachte, romige eigentijds, die mocht rusten in eiken vaten en zo ontwikkelde deze heerlijke karamel noot. De witte wijn is omhuld door warme, subtiele eik notities, draagt een fijne romige en wordt omringd door gele vruchten, lavendel, vanille en aardse minerale noten.
Floraal, mineraal met tonen van vers gebakken brood en natuurboter. De concentratie, frisheid en de fractie nobele bitterheid die we alleen in de grote witte wijnen aantreffen. Excellent.
Een wijn met dergelijke exotische eigenschappen vraagt om gerechten met dezelfde elementen: in pikante kerrie gewentelde en gebakken scampi of langoustines. Exotische gerechten met pikant/zoet, zoet/zuur, zout/zoet- contrasten.
Heerlijk bij vette vis met een dikke saus. Prima bij wit vlees (kip of kalfsvlees).
Kaas: Zachte kazen, rookkazen, kruidenkaas, Munster, Chaumes, Reblochon, Le Brin, Tourrée de l’Aubier, Boursin, Carré de l’Est.
Drinken: nu – 2026
Serveertemperatuur: 12°