Dessert wijn Luigi Einaudi Moscato d’Asti

Naam Dessert wijn Luigi Einaudi Moscato d’Asti
Besteleenheid 1 stuk (1 stuk)
Prijs per stuk
€ 14,95
Prijs per doos
€ 14,95
Waardering
Aantal dozen

Heerlijk als apéritief, fantastisch bij het dessert!


De Einaudi familie heeft een uitstekende reputatie waar het om Moscato gaat. En juist om die reputatie hoog te houden lieten Paola Einaudi en haar man in 1993 de gehele kelder ingrijpend renoveren. Want zoals bekend, dit type wijn stelt hoge eisen aan hygiëne en techniek De moscato druiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur stevig te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden. De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma’s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit.

Met zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken - uitermate geschikt als aperitief maar ook ideaal bij desserts op basis van fruit of ijs.

Serveren: 8º C.

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring