Decanter riep onlangs het wijnhuis Ott uit tot ‘de beste rosémaker ter wereld’. By Ott (Les Domaniers rosé) bekroonde dat al o.a. met de award voor Rosé van het Jaar 2010. Het is een perfect voorbeeld van de kenmerkende vastberadenheid bij Domaines Ott om hoogstaande wijnen te produceren van oude en edele wijnstokken en traditionele vinificatiemethoden. Drie druivensoorten geven de "By Ott Rosé’, de typische Provençaalse allure.
De Cinsault zorgt voor finesse en body. De Grenache voegt warmte toe en de Syrah rondt de wijn af. Het resultaat is een bleek roze wijn, met het aroma van framboos en lavendel in de neus, een fruitige frisheid in de mond en accenten van perzik, abrikozen, witte bloesem en kruiden.
Krachtig, dus bij voorkeur bij de maaltijd (lunch, diner). Denk aan gekruide en licht pikante gerechten: makreel met salieboter, tarbot met zwarte olijven. Als aperitief eveneens inzetbaar, maar dan combineren met charcuterie, in de berglucht gedroogde ham, olijven, tapenades etc.
Drinken: nu - 2025
Serveren 10 C°