Gemaakt van 50% Grenache, 20% Syrah, 15% Carignan en 15% Cinsault.
Zacht gekruide vruchtenexpressie met een weliswaar herkenbaar Rhône-karakter, maar de overeenkomsten met het licht rokerige van de blauwe graniet-bodem uit de Beaujolais is frappant. Aantrekkelijke combinatie van rode vruchten en zwarte peper.
Sappig en spannend omdat de tannines ook een duidelijk toontje meeblazen. Normaal ruik je de vers gekneusde druiven - hier proef je ze. Een wijn die naar het voorjaar doet verlangen en als rode zomerwijn in zacht gekoelde conditie een hoofdrol tegen een uiterst bescheiden honorarium zal vervullen.
Onbeperkt inzetbaar: lunch-/diner-/buitenmaaltijd- en barbecuewijn. Basale, met gevoel gekruide gerechten en geschikt bij zowel vlees (lam, goulash, wildragout) als vis. Tevens zeer aantrekkelijke wijn ter ontspanning buiten de maaltijd in combinatie met wat passende hapjes.
Drinken: nu – 2026
Serveren: 18˚