Rode wijn Bodega Saurus Pinot Noir 2022

Naam Rode wijn Bodega Saurus Pinot Noir 2022
Besteleenheid 1 stuk (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 11,00
Prijs per doos
€ 66,00
Waardering
Aantal dozen
Vroeger gingen de kenners ervan uit dat de Pinot Noir alleen in de Bourgogne echt goed tot uitdrukking kwam. Toen ontdekte men Oregon USA, vervolgens Nieuw Zeeland en nu deze wijn uit Patagonie. Dit is verbazingwekkend zuiver en goed en ook veel en veel beter betaalbaar!!!
Het kenmerkende, transparante en authentiek Franse (Bourgogne) kersrood van de jonge Pinot Noir met een fractie paars en zwart.

In de neus  veel expressie met volop vruchtentonen en weinig houtinvloed: gekneusde druiven, kersen, bosbessen en ook verleidelijk floraal zoals viooltjes en rozenblad. Volle aanzet en de contrastrijke textuur van de goede Pinot: zachte smaak met subtiel rulle en mineralige tonen. De wijn kent een heerlijke vrucht vlezigheid, een verkwikkende frisheid en een smaakrijke finale met veel reliëf.
 
Verfijnde diner- en lunchwijn die op voorbeeldige wijze harmonieert met delicate hoofdgerechten op basis van gevogelte (Bresse-kip en parelhoen), kalfsvlees (zwezerik, nieren, lende) en vis (gebakken/geroosterd/uit de oven).

Kaas: Goudse kaas, Edammer kaas, Munster, brie, Camembert, Port Salut, Emmentaler, Livarot, Mascarpone
 
Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 16°

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring