Malbec, dé rode druif van Argentinië. Gemaakt van 100% Malbec
Heerlijk fruitintensieve neus: zwarte kersen en bessen, gedroogde pruimen. Maar ook kruiden en specerijen als rozemarijn, eucalyptus en kruidnagel. Evenals in de neus is de invloed van het eikenhout slechts bescheiden waarneembaar: heel lichte roostertonen en wat tabak.
Opvallend sappige aanzet met een werkelijk heel grote plezierfactor. Niets hards of groens, maar juist verleidelijk en zeer toegankelijk. De tannines zijn gepolijst, de zuurgraad precies goed gedoseerd om overdaad te voorkomen en het alcoholpercentage is -in vergelijking met de voorgaande jaargang- een half procent gedaald. Dat lijkt niet direct veel, maar het komt het sympathieke karakter zeker ten goede.
Wat anders dan Argentijnse entrecôte kan een betere partner zijn voor dergelijke wijnen? Wellicht côte-de-boeuf of côte de veau. Houd in ieder geval 'rood vlees' in gedachten: lam, rund (evt. kalf). Stevige, harde koemelkazen.
Drinken: nu - 2026
Serveren: 18° C.