Bodega Saurus Chardonnay Patagonië 2023

Naam Bodega Saurus Chardonnay Patagonië 2023
Besteleenheid 1 stuk (6 stuk)
Prijs per stuk
€ 10,50 € 9,50
Prijs per doos
€ 63,00 € 57,00
Waardering
Aantal dozen

100% geslaagd! Heel veel van de klasse en de nauwkeurigheid van de zeer goede en kostbare Bourgognes 

Krachtige, maar goed verteerbare en niet te machtige dinerwijn van niveau. Combineren met rijke visgerechten en geroosterde kreeft. Inzetbaar bij elk gerecht waarbij aan een goede, witte Bourgogne wordt gedacht.

Bleek, iets mat strogeel met een witgouden en zachtgroene glans. Druif en werkwijze domineren de expressie. Enerzijds de krachtige, licht exotische en rijpe Chardonnay-aroma’s (boter, brooddeeg, kweepeer etc.) en het Meursault-achtige van de vinificatie op eerste klas eikenhout. Ambitieus, intrigerend en hoogwaardig. De houttonen blijven verfijnd en discreet. Volle aanzet met een romige textuur en het tactiele mondcontact van de grote wijn. Trage, mondvullende materie met een zeer groot smaakoppervlak en een perfecte balans dankzij de juiste frisheid. Rijke, gevarieerde en contrastrijke finale zowel in de breedte als in de (grote) lengte. . 

Breed inzetbare dinerwijn die de plaats kan innemen van witte Bourgognes. Frisser en beter verteerbaar dan veel ambitieuze nieuwe wereld Chardonnay wijnen. Te combineren met alle visgerechten, rijke salades met zeevruchten, wit vlees en kaas: rookkazen, kruidenkaas, Munster, Chaumes, Reblochon, Le Brin, Tourrée de l’Aubier, Boursin of Carré de l’Est

Drinken: nu - 2025
Serveren: 12º C. 

Stel een vraag over dit product

Over De Wijnprins

De Wijnprins onderscheidt zich door de persoonlijke benadering van de wijn. Door haar jarenlange ervaring in de wijnwereld, weet De Wijnprins de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Lees meer

Contact

De Wijnprins
Bors van Waverenstraat 52
1181 SN  Amstelveen
06 24 09 01 74
info@dewijnprins.nl

KvK-nummer: 34232008
BTW-nummer: NL001607257B79

Privacy- en cookieverklaring